Vem har en blogg egentligen?

Vem har en blogg egentligen?

Vem orkar uppdatera en blogg med jämna mellanrum?

Jag har tröttnat på debattklimatet, den alternativa faktan och fake news. Ibland känns det som om det finns ett egenvärde i att alla resonemang ska vara så pass korta att poängen och kärnan i debatten försvinner. Vi lever i en komplicerad värld. Allt är inte svart eller vitt och det finns fördelar och nackdelar med allt. Idén om att man ska kunna övertyga någon om vilken samhällsmodell som funkar bäst genom en elevator pitch på några sekunder är lika orimlig som absurd. Svenska modellen går liksom inte att förklara genom en meme.

Mitt i allt brus om hur invandringen förstör Sverige, hur kriminaliteten ökar och hur svenska städer faller ihop vill jag att det ska finnas fler röster står upp mot den alternativa faktan. Och för ett Sverige som är ett hoppets land där vi satsar på varandra och visar respekt för grundläggande mänskliga rättigheter. Ett land där vem som helst kan nå sina drömmar. Där en flyktingpojke från Iran kan bli doktorand i juridik och civilminister och en svetsare från Sollefteå kan leda världens första feministiska regering.

I den här bloggen kommer jag beröra politik, juridik och annat jag vill dela med mig av. Jag hoppas att att det blir av intresse.

Rassoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *